Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Verseny III.

November 30-án rendezte meg hagyományőrző jelleggel a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) a soron következő, III. Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyét (a továbbiakban: Jogesetmegoldó Verseny) az idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara (Kar) rendezett.

A jogesetmegoldó verseny 2023-ban a rendészeti hatósági eljárások területére koncentrált. A megmérettetésre legfeljebb három fős csapatok jelentkezhettek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező és a Rendészeti hatósági eljárásjog c. tantárgyakból aktív tantárgyfelvétellel bíró hallgatók közül. A versenyen összesen hat csapat mérte össze a közigazgatási hatósági eljárási jogi tudását.

A verseny 2023. november 30-án 17:00-kor kezdődött a Közszolgálati Egyetemen Prof. Dr. Boros Anita elnök asszony ünnepi köszöntőjével. A versenyzők köszöntését követően az Egyesület elnöke ismertette a verseny részleteit és bemutatta az értékelő bizottság tagjait a résztvevők számára.

Az NKE Oktatási Központjában megrendezett eseményen a csapatoknak kvíz-, majd játékos közigazgatási eljárási jogi feladatokat és a hatályos bírósági esetjog figyelembe vétele mellett, komplex rendészeti hatósági közigazgatási jogeseteket kellett megoldaniuk.

A versenyzőket a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület elnöke által felkért három fős bizottság értékelte. Két főt az Igazgatásrendészeti és Nemzetközi Rendészeti Tanszéke delegált Dr. Buzás Gábor tanszékvezető és Dr. Szilvásy György Péter egyetemi tanársegéd személyében. A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület részéről az Egyesület elnöke vett részt a bíráló bizottság munkájában.

A verseny első három helyezettje:

I. helyezett csapat: Aktusok: Matuszek Csenge, Gombos Lili, Csékei Vanessza Fanni

A II. helyezett csapat: 103

A III. helyezett csapat: Közigazság

A győztes csapat tagjai megajánlott jegyet (jeles) kapnak a Rendészeti hatósági eljárásjog c. tantárgyakból. Emellett az I-III. helyezett csapatnak az Egyesület koncert jegyeket biztosított jutalomként.

Gratulálunk a nyertes csapatnak és a verseny valamennyi résztvevőjének a színvonalas munkájához!