Közigazgatási Eljárási Jogi Színjátszókör és Perbeszédverseny

Közigazgatási Eljárási Jogi Színjátszókör és Perbeszédverseny

A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Tanszékének Tudományos Diákköre közreműködésével – a jogi egyetemek jól bevált gyakorlatát követve – Közigazgatási Eljárási Jogi Színjátszókör és Perbeszédversenyt hirdetett, amely november 15-én került megrendezésre az NKE-n.

A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, akiknek tagjai az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának hallgatói közül kerültek ki.

A verseny célja volt, hogy a hallgatók a közigazgatási perről, illetve a közigazgatási eljárási jogról szerzett elméleti tudásukat kreatív módon, gyakorlati szempontból is megmutathassák.

A perbeszédversenyen a hallgatók sorsolás útján kapott közigazgatási eljárásjogi jogeseteket dolgoztak fel, majd szakmai érvekkel alátámasztva kellett előadniuk az előkészített perbeszédeket alperesi vagy felperesi minőségben.

A verseny szakmai zsűrije az érvelés szakmai megalapozottsága mellett külön figyelmet fordított az előadásmódokra is.

Az értékelés során a legmagasabb pontszámot az Eljárók csapata érte el, így ők lettek a verseny győztesei, a Législation pour l’ art csapata a második, míg az Attribútomok csapata a harmadik helyen végzett.

Minden jelentkezőnek köszönjük a részvételt, gratulálunk az eredményesen versenyző csapatoknak!