Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Verseny II.

Hagyományőrző jelleggel a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyt (a továbbiakban: Jogesetmegoldó Verseny) hirdet az idei évben is!  

I. A jelentkezés feltételei és módja

A Jogesetmegoldó Verseny két fordulóból áll, amelyre 2-3 fős csapatok nevezését várjuk. A nevezés feltétele, hogy a csapat valamennyi tagja valamely magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen (BA vagy MA szakos, nappali vagy levelező tagozatos). 

Jelentkezni 2021. november 21. napjáig lehet az „Országos Közigazgatási Jogi Jogesetmegoldó Verseny” tárgymegjelöléssel a jelentkezési lap keje@keje.hu e-mail címre történő megküldésével.

II. A Jogesetmegoldó Verseny fordulói

A Jogesetmegoldó Versenyen a résztvevők komplex, fiktív jogesetekkel kapcsolatban feltett kérdések alapján adnak számot tudásukról és érvelési képességeikről.

A Jogesetmegoldó Verseny első fordulója során a nevezett csapatoknak három jogesetet kell megoldaniuk, jogeset-megoldásokat kisvideó formájában várjuk november 26. napjáig a keje@keje.hu e-mail címre. A csapatokat elektronikus úton értesítjük az elért eredményről november 30. napjáig. 

A második forduló megrendezésére 2021. december 3. napján 15:00 órakor kerül sor az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat részvételével. A résztvevők három komplex jogesetet kapnak, amelyeket irányított kérdések alapján 90 perc alatt kell megoldaniuk online formában.

III. A Verseny értékelése

A Jogesetmegoldó Verseny I.-III. helyezett csapatát értékes tárgyjutalmakkal díjazzuk.

A Jogesetmegoldó Verseny csapatait Prof. Dr. Boros Anita, a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület elnöke által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra. 

IV. További tudnivalók

A Jogesetmegoldó Versenyen az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvénynek a verseny napján hatályos változata irányadó. A Jogesetmegoldó Verseny során a csapattagok személyében nem állhat be változás, azonban nem akadály, ha valamely csapattag indokolható módon nem tud részt venni a Jogesetmegoldó Verseny második fordulójában.

Sikeres versenyt kíván a

Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület!  

A jelentkezési lap letölthető innen.