Fotópályázat „Ahogyan mi látjuk – közigazgatási ügyintézés a pandémia időszakában

A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület „Ahogyan mi látjuk – közigazgatási ügyintézés a pandémia időszakában” címmel fotópályázatot hirdet.

A pályázat célja

A fotópályázat célja, hogy a fotózni vágyók összegyűjtsék és fotóikon megörökítsék a közigazgatási ügyintézés gyakorlati példáit a pandémia időszakában, akként ahogyan azt ők látják.

A téma feldolgozása során minden olyan kérdés megjelenhet a fotókon, amely bemutatja a közigazgatási ügyintézés gyakorlati megvalósulását, mindennapjait akár az ügyfél, akár a hatóság szemszögéből.

A pályázat a közigazgatást szeretné közelebb hozni az emberekhez, egyúttal azt szeretné bemutatni, hogy a járványügyi helyzetben hogyan tud működni a közigazgatás úgy, hogy az ügyintézés a lehető legkevesebb kockázatot jelentse az emberek egészségére.

Pályázati feltételek

A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet. A pályázaton egy pályázó több, maximum 5 pályamunkával is részt vehet.

Pályázati kategóriák

 – Színes

 – Monokróm

Pályázati anyag tartalma

– A pályázatra egy pályázó több, maximum 5 fotót nyújthat be.

– A pályázaton digitális fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készített, illetve filmről vagy diáról digitalizált színes és monokróm fotókkal lehet részt venni az alábbiak szerint:

  • A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal 1920 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg a 1 Mb-t.
  • A kép feldolgozása során a korrekció a következő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight).
  • Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása. Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása, valamint az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) eltávolítása.
  • Bármilyen oldalméretű-arányos kép feltölthető, de törekedjen a pályázó a szabványos oldalméretek betartására 1:1, 1:1.5, 1:2, 1:3, 3:2, 4:3, 5:4,
  • A pályázaton nem vehetnek részt olyan képek, amelyek dátummal vagy egyéb – a készítő kilétére utaló – felirattal vannak ellátva. Nem lehet pályázni filmből kimásolt, úgynevezett digitális pillanatképpel.
  • Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő vagy szerzői jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesületet jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
  • A filmről vagy diáról digitalizált fotók a digitális fényképezőgéppel készült felvételekkel együtt kerülnek elbírálásra.

Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, úgy az érintett képet kizárja a pályázatból.

A pályázat benyújtásának módja

  • A fotókat címmel szükséges ellátni.
  • Kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot, valamint nyilatkozatot kitöltve, aláírva, szkennelve a pályázathoz csatolni.

Az alkotásokat a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület részére e-mailben a

keje@keje.hu

email címre kérjük megküldeni.

A pályázat beküldésének határideje: 2021. augusztus 31. (kedd)

A pályázatokat Dr. habil. Boros Anita elnök, illetve az általa felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása kategóriánként:

I. helyezett  képstabilizátor  
  II. helyezett  fénysátor
  III. helyezett    fotó-, videóállvány táskával  

Budapest, 2021. április 8.

Mellékletek:

Pályázati adatlap

Nyilatkozat 18 éven felüli pályázók részére

Nyilatkozat 18 éven aluli pályázók részére